OM JMH LÄDERVERKSTAN AB

Välkommen till sadelmakeri JMH Läderverkstan AB

KVALITET MED TRADITION


Kvaliteten är alltid i fokus! Det är gesällbrevet ett kvitto på. Och gör man saker med god kvalitet, vare det tillverkning eller reparationer, med så miljövänliga medel som möjligt, värnar man också om ett hållbart samhälle.


Våra kunskaper går i rakt nedstigande led från bl.a. det gamla anrika sadelmakeriet Palmgrens. Min mäster, Rikard Hestell, gick som lärling för bl.a. mästare Bengt Jällgård, som arbetade som sadelmakare på Palmgrens tills han med en kollega köpte ut verkstaden och grundade Sadelmakarmästarna. Han var även vänlig nog att slänga ett öga på mitt examensarbete under min utbildning, när jag under en kortare period hade förmånen att gå som lärling i deras verkstad. Traditionen är alltså viktig för oss. Men vi är också noga med att följa med i tiden; en bra sadelmakare har alltid kunnat anpassa sig efter tidens vingslag.


Efter många år i branschen, som bl.a. produktionschef på Läderverkstan på Södermalm i Stockholm, bestämde jag mig för att det var dags att stå på egna ben. Min dåvarande chef var vänlig nog att låta mig använda Läderverkstan i mitt namn. Jag för även den traditionen vidare, men sammanslaget gör jag det på mitt sätt och tar hantverket in i dagens tidevarv.


-- Magnus Hernegran, VD och grundare


Adress-, företags- och faktureringsuppgifter


JMH Läderverkstan AB

Speditionsvägen 47

142 50 Skogås


Organisationsnummer: 559212-2690


Momsregistreringsnummer: SE559212269001
Säte: Stockholm

Bankgiro: 5339-4094

Bankkonto: 5354-1052848
IBAN: SE58 5000 0000 0535 4105 2848


Faktureringsadress:

Vi ser gärna att leverantörsfakturor skickas som PDF till:

faktura@jmhladerverkstan.se

Läderlindning handledare

Vår grundare, Magnus Hernegran, tog sitt gesällbrev 2022, efter ca 15 år i branschen. Han var då den första på 17 år som fick sitt gesällbrev.


2009 blev han klar med sin utbildning som väskmakare, och har arbetat som sadelmakare på heltid sedan dess, med allt ifrån väskor till accessoarer, läderlindningar och möbler m.m.

VI STÅR REDO ATT HJÄLPA DIG