Vårda och restaurera designklassiker i läder

Möbler i läder har lång livslängd och det finns många fina designklassiker som är värda att bevara. Efter många år av daglig användning och slitage kan de ha sett sina bästa dagar. Det finns flera sätt att återfå utseendet eller förnya möblen med ett nytt utseende. Läs vidare och se några av de designklassiker vi arbetat med.

 


Tvättning och smörjning av vintagefåtölj

 

Fåtöljen Svanen av Arne Jacobsen är en av de mest ikoniska designklassikerna som finns. Dess mjuka utformning gör att den kan placeras fritt i rummet och är skön att sitta i.

 

Vi fick in ett par Svanen-fåtöljer i läder som fått en del skönhetsfläckar genom åren. Med varsam tvättning och sedan smörjning med vårdande läderprodukter väcktes dessa klassiska fåtöljer till liv igen. Se fler bilder från projektet med Svanen på vår Instagram.

Restaurering av lädersoffa

 

Vissa möbler är så älskade och passar in perfekt i ett hem, att det är synd att göra sig av med dem om de råkar gå sönder. Vi fick in en lädersoffa vars sits var för skadad för att kunna repareras. Lösningen blev att skapa ett nytt stycke i lappteknik till sitsen. 

Ett digert och roligt arbete, som låter soffan leva vidare i många år till. Se fler bilder från soffprojektet på vår Instagram.

Poul Kjærholms fåtölj PK22 får ny klädsel

 

Två fåtöljer PK22 av Poul Kjærholm behövde få ny läderklädsel. Vi valde ett fint oxblodsrött läder från Tärnsjö Gaveri. En färdig till höger och en gammal till vänster, som referens. Se fler bilder på retaureringen av PK22 på vår Instagram.

Förnya designmöbler

Har du ärvt eller köpt en vintagestol eller -fåtölj, som inte riktigt passar din inredning eller har fläckar? Var inte rädd för att skapa nytt liv i en sliten möbel genom att restaurera eller göra om den.


Ett gäng Eames-stolar, tillverkade i NK:s verkstäder i Nyköping, behövde fräschas upp. De blev stilrena med ny stoppning och ny klädsel i naturellt läder från Tärnsjö Gaveri. Ett utseende på de klassiska stolarna som passade inredningen bättre är ursprungliga färgen. Se fler bilder på förnyelsen av Eames på vår Instagram.