Väsktillverkning

Hos oss på JMH Läderverkstan i Skogås, Stockholm kan du beställa din egna unika läderväska. Vi skräddarsyr väskan efter dina önskemål och behov. Kvaliteten är alltid i fokus!


Hantverkaryrket har lång tradition bakom sig och vi vill verka för detta samtidigt som vi tillverkar morderna läderväskor som används. Traditionen är alltså viktig för oss. Men vi är också noga med att följa med i tiden; en bra sadelmakare har alltid kunnat anpassa sig efter tidens vingslag. 


Nedan ser du ett urval av läderväskor som vi tillverkat.


1. En stilren damväska som är stor nog att rymma arbetsdatorn. Insticksficka för dator/platta Mindre ficka för nycklar och annat.


2. Herr U gav dig själv en fin julklapp i julas. En helt handsydd dokumentportfölj med matchande korthållare. 8 stick per tum.


3. Klassisk kombination av vackert grönt och elegant mörkbrunt. Handsydd i svenskt vegitabilgarvat läder av toppkvalitet, samt en detalj i ytterficka av vattensnok.


Gesällbrev i väskmakaryrket

 

Vår grundare och VD Magnus Hernegran tog 2022 sitt gesällbrev i väskmakaryrket, ett bevis på yrkeskunnighet.


Gesällprov kan avläggas efter minst 4500 dokumenterade timmar i yrket. Antingen i utbildning eller på av branschen validerad arbetsplats.

Provet bestod i att skapa en hård väska, en mjuk väska och en produkt som klassas som smålädervara. Handsydd attachéväska i läder och jägarväska som även fungerar som axelväska. En necessär med quiltat maskinsytt mönster.

Väsktillverkning av lärling

 

Stilren damväska gjord av vår lärling Paul@paulvinkleathercrafts. Hans första av detta slag med plymåläder; mjuk och fin. Med grönt foder av bävernylon och förstärkning i sömmarna.

Vill du göra en egen väska? Vi hjälper dig.